شکیلا کمالی

  • ۰
  • ۰
مقاله

لینک *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه:21

توضیحات

عالم برزخ، عالم متوسطى میان دنیا و آخرت است که مردگان تا قیامت در آن بسر مى&rlm برند .

پس از اثبات وجود روح مجرد و بقاى آن پس از مرگ و تخلیه بدن، این مساله اساسى مطرح مى&rlm گردد که ارواح پس از مرگ و خارج شدن از قالب اجسام بدنى در کجا زندگى مى&rlm کنند؟

آیا عالمى به نام برزخ که واسطه بین عالم دنیا و عالم آخرت است وجود دارد؟ یعنى ما در سلسله عقاید خود و ملاحظه مراحل تکاملى انسانها قبل ا ز این دنیاى مادى، نطفه بودیم و قبل از نطفه عناصرى در زمین، و بعد از نطفه به صورت انسانى در آمدیم و در دنیا زندگى مى&rlm کنیم آیا بعد از این دنیا هم به عالم دیگرى وارد مى&rlm شویم به نام عالم برزخ یا نه؟

کلمه برزخ در لغت&rlm به معناى فاصله و حائل میان دو چیز راگویند .

مرحوم طریحى (1) در مجمع&rlm البحرین (2) در معناى کلمه برزخ چنین مى&rlm نویسد:

« البرزخ: الحاجز بین الشیئین&rlm » یعنى « برزخ حائل بین دو شى&rlm ء است&rlm » ، سپس روایتى از معصوم علیه السلام چنین نقل مى&rlm کند: « نخاف علیکم هول البرزخ&rlm » پس مراد از برزخ در این روایت&rlm بین دنیا و آخرت از هنگام مرگ تا رستاخیز مى&rlm باشد پس کسى که مى&rlm میرد، داخل برزخ مى&rlm شود . این کلمه و واژه در قرآن سه بار و در سه آیه ذکر شده است: در دو آیه که یکى در سوره فرقان و دیگرى در سوره « الرحمان&rlm » است، واژه برزخ به معناى فاصله و حائل میان دو دریا که یکى شور است و دیگرى شیرین و به هم نمى&rlm آمیزند، آمده و در آیه سوم که در سوره « مؤمنون&rlm » است، در معناى عالم برزخ یا فاصله میان مرگ و رستاخیز ذکر شده است .

آیه اول: « و هو الذی مرج البحرین هذا عزب فرات و هذا ملح اجاج و جعل بینهما برزخا و حجرا محجورا» (3).

« او خدائى است که آب دو دریا را بهم آمیخت، دو دریایى که آب یکى از آن دو شیرین و گوارا است و آب دیگرى شور و تلخ، و میان این دو آب فاصله و حائلى قرار داد تا همیشه از هم جدا باشند و به هم نیامیزند» .

آیه دوم: « . . و بینهما برزخ لا یبغیان ...» (4).

« میان آن دو دریا فاصله&rlm اى است که به حدود یکدیگر تجاوز نمى&rlm کنند و به هم نمى&rlm آمیزند» .



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-109809-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%a8%d8%b1%d8%b2%d8%ae-%d8%a7%d8%b2-%d8%af%db%8c%d8%af%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d9%88-%d8%b3%d9%86%d8%aa/
  • ۹۵/۰۷/۱۲
  • shakila kamali

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی