
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه36
فهرست مطالب
1) پیمان با یهود
الف - پیمان عمومى
ب - پیمان با سه گروه معروف یهود
مقدمه
پیامبر اکرم&rlm صلى الله علیه وآله پس از هجرت به مدینه، برخوردهاى گوناگونى با یهودیان این شهر داشته که از این میان، جنگ&rlm هاى آن&rlm حضرت با بنى&rlm قینقاع، بنى&rlm نضیر، بنى قریظه و خیبر شهرت یافته است. هم&rlm چنین آن&rlm حضرت سریه&rlm هایى را براى کشتن برخى چهره&rlm هاى مفسد یهودى اعزام نموده&rlm اند، لیکن درباره برخوردهاى مسالمت&rlm آمیز میان رسول خدا و یهودیان کمتر سخن به میان آمده&rlm است. در این&rlm جا دو مورد مهم از این برخوردها بررسى مى&rlm گردد: یکى انعقاد قرارداد صلح میان آن حضرت و گروه&rlm هاى یهودى مدینه و دیگرى تلاش ایشان براى برقرارى صلح با یهود خیبر پیش از جنگ با خیبریان، هرچند این تلاش به نتیجه نرسیده&rlm است.
منابع اصلى این تحقیق عبارت&rlm اند از دو کتاب « السیرة النبویه&rlm » و « المغازى&rlm » . السیرة النبویه که به سیره ابن هشام شهرت دارد در واقع سیره ابن&rlm اسحاق است که عبدالملک بن هشام (متوفاى 213ق) آن را جمع&rlm آورى کرده و گاه از آن کاسته و گاه مطالبى را برآن افزوده&rlm است. محمدبن اسحاق (متوفاى 150ق) قدیمى&rlm ترین سیره نویسى است که روایات او در تاریخ اسلام جایگاه ویژه&rlm اى دارد. او کارهاى پراکنده پیش از خود را جمع کرده و سیره منظمى را به دست داده&rlm است. با وجود آن همه مطالبى که این مورخ درباره روابط پیامبرصلى الله علیه وآله و یهود آورده، از پیمان آن حضرت با سه گروه یهودى مدینه سخنى به میان نیاورده&rlm است، بلکه گزارش او از پیمان عمومى به گونه&rlm اى است که مورخان بعدى، گروه&rlm هاى اصلى یهود را هم در این قرار داد سهیم دانسته&rlm اند و به نظر مى&rlm رسد این توهم ناشى از واژه&rlm هایى است که ابن&rlm اسحاق در این گزارش به&rlm کار برده&rlm است.
درباره

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-104636-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%db%8c%d9%87%d9%88%d8%af/
- ۹۵/۰۶/۲۴