
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه46
فهرست مطالب
رابطه انسان با خود در قرآن
- روایت قیس بن عاصم
- نفس در گرو عمل است
- اصل بقاء عمل
- شهادت انسان نسبت&rlm به خود
- نقش عمل بر صفحه نفس
گاهی انسان نسبت&rlm به خود و ارزشهای خود جاهل است چنانکه خداوند می&rlm فرماید: ما امانت [الهی و بار تکلیف] را بر آسمانها و زمین وکوهها عرضه کردیم، پس، از برداشتن آن سرباز زدند واز آن هراسناک شدند، و [لی] انسان آن را برداشت راستی او ستمگری نادان بود. (احزاب ۷۲).
مسئولیت دین در زندگی انسان، تنظیم روابط انسانی است و روابطی که دین در زندگی انسان به تنظیم آنها می&rlm پردازد چهار نوع است:
۱) رابطه انسان با خدا
۲) رابطه انسان با خود
۳) رابطه انسان با دیگران
۴) رابطه انسان با اشیاء و افکار
این روابط جنبه مثبت و منفی دارند. رابطه انسان با خدا گاهی به بندگی، توبه، تضرغ، اخلاص، حسن ظن، شکر و یقین متصف می&rlm شود و گاهی به کفر، انکار، استکبار و سوءظن. رابطه انسان با دیگران گاهی به تندی، زورگویی، ملامت، دشمنی، جنگ، بغض، خیانت و تنفر متصف می&rlm شود و گاهی به نرمی، بخشش، آسان&rlm گیری، تسامح، خدمت، دوستی، نیکی و امانت. رابطه انسان با اشیاء و افکار گاهی به افساد، تبذیر، تخریب و اهمال متصف می&rlm شود و گاهی به اصلاح، آبادانی، رشد و حفظ رابطه انسان با خود بعد از رابطه با خدا از مهمترین، پیچیده&rlm ترین، ظریفترین و دقیق&rlm ترین این روابط بشمار می&rlm آید. گاهی انسان نسبت&rlm به خود و ارزشهای خود جاهل است چنانکه خداوند می&rlm فرماید:
ما امانت [الهی و بار تکلیف] را بر آسمانها و زمین وکوهها عرضه کردیم، پس، از برداشتن آن سرباز زدند واز آن هراسناک شدند، و [لی] انسان آن را برداشت راستی او ستمگری نادان بود. (احزاب ۷۲).

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-98224-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%ae%d9%84%d9%82%d8%aa-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86/
- ۹۵/۰۵/۲۶